Maling

Fuldmaling af plankegulve og parketgulve anvendes meget sjældent, fordi træ udseendet herved vil gå tabt. Træ er et forunderligt naturligt materiale, som passer til ethvert lejlighed eller hus. Træ som gulvbelægning giver hygge, varme og velbefindende. Denne virkning vil dog blive væk ved overmaling. Det er bestemt ikke irrelevant hvordan et gulv males, så anvend altid en kompetent gulvfagmand til maling af parketgulve og plankegulve.

Hvorfor maling af parketgulve og plankegulve?

Maling er en uopslidelig overfladebehandling som er fulddækkende. Derigennem kan åretegninger og strukturer ikke betragtes, til gengæld får man med maling en heldækkende ensfarvet finish. Maling kan være en dødgod overfladeløsning til særdeles slidte gulve, som ikke holder til en gulvafhøvling eller afslibning.

Typer maling til parketgulve?

Der anvendes som regel to slags maling til plankegulve og parket, epoxy og alkyd. Begge malinger er forholdsvis slidstærke og benyttes ikke kun på guvbelægning af træ, men også på betongulve i lagerhaller og fabrikshaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et pankegulv eller parket er nyt eller nyafslebet, vil gulvbehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder halvmat, blank, mat, halvblank, silkemat. Et malet parketgulv eller plankegulv er smudsafvisende, rengøringvenlig samt let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet

Plankegulv eller parketgulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, støv, smuds og snavs vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet plankegulv eller parketgulv?

I fald malingen viser tegn på slitage, kan det genbehandles. Er malingen slidt igennem efterbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulv rengøring, gulvvedligeholdelse og pleje er nemt ligesom på et lakeret bræddegulv. Ved støvsugning og vask får du et rent parket eller plankegulv let og hurtigt, hvilket naturligvis er afholdt hos børnefamilier.

Er der farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet parket eller plankegulv kan også påmales border og kanter.

Skriv til os for en snak om muligheder for dit parket eller plankegulv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.