Dørtrin

Dørtrin betyder også dørtærskler, fodspark, tærskler, fodtrin og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele der findes i vores bolig. De påføres spark og slid i langt større grad end hjemmets trægulv. Afslibning af dørtrin laves af os, et billigt gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Dersom du har gulve af træ, må enhver gulvforbedring blive løst af vores gulvfirma. Sandt nok er vores specialitet gulvafhøvling, gulvbehandling og gulvafslibning, hvor vores erfaring, kompetencer og ekspertiser virkelig finder sin plads. Ikke desto mindre spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til slibning af parketgulve og plankegulve og store gulvforbedringer. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, kan du forvente at få en fornuftig gulvløsning med garanti.

løft din hjertets udkårne over dørtrinnet!

Det er kutyme at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i rummene for familiens fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvilken funktion har et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er konstant den værst tænkelige og frembringer en stor del stød, knubs og slid. Det betyder, at materialet tit er af en hård træsort, der kan udstå den store belastning og ubeskyttethed. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derfor er mange dørtrin fabrikeret i egetræ. Almindeligvis vil hjemmets dørtrin få den samme overflade som de omkringliggende gulve af træ har. Dette skaber en harmonisk helhed og giver et rigtig yndigt udfald.

Bundstykke eller dørtærskel?

Et dørtrin har forskellige betegnelser, som ofte anvendes i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavstammet trin i døråbningen, som i bredde og længde passer med dørens dimensioner. Det dæmper støj og isolerer imod kulde og træk. Det giver en naturlig rumadskillelse, som er hensigtsmæssig ved vedligeholdelse, rengøring og pleje.

Hvorfor laves dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, kommer dørtrin for en meningsløs stor belastning. Dette gør dem modtagelige og kan fordre ofte slibning end plankegulve og en stærk efterbehandling. I mangfoldige arbejdsopgaver lakeres trinnene uanset om gulvet får en anden overfladebehandling som lud, voks, sæbe eller olie

Hvorfor runder dørtrin?

Slid og brug og mange års brug af bundstykker i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Dette er man vidne til overvejende ved bløde træsorter som fyr, gran og lærk som har været benyttet i mere end hundrede år. hule dørtrin kan som oftest slibes plane, men vi oplever flere gange gulve hvor en sanering og gulvudskiftning er tiltrængt.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, bundstykker, fodspark og fodtrin er alle en del af selve karmen. I flere mange nye moderne beboelser har gulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i eg og egetræ, bruges den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Derfor fås et ekstremt slidstærkt trin med uhyre god kvalitet og holdbarhed.

Mester i forbedring af dørtrin

Vi er specialister i slibning af trægulve, behandling samt afslibning af dørtrin, bordplader, trappetrin, trappersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.